4 Ocak 2017 Çarşamba

The Comedian



Yönetmen : Taylor Hackford
Oyuncular : Robert De Niro, Leslie Mann, Veronica Ferres 
Tür : Komedi
Ülke : Abd


KONU

Bir zamanlar kavuştuğu ünü ve şöhreti geride bırakmış olan Jackie Burke yaşlı ve huysuz bir komedyendir. En parlak döneminde oldukça sevilen bir şahsiyettir ve tekrardan yitirmeğe başladığı o meşhur ününü geri kazanmak ister. Fakat çıkdığı bir gösteride izleyicinin biriyle laf dalaşına girip kafasına mikrofonla vurmasından sonra toplum yayarı için çalıştırılma cezası alır. İlk başlarda Burke için bu tam bir ceza gibi görükse de bu sayede "Hamony (Leslie Mann)" ile tanışır ve karakterinde de değişimler başlar. 



Ray (2004) filmi ile "en iyi yönetmen" ve "en iyi film oscarını" alan Taylor Hackford'u tekrar yönetmen koltuğunda otururken görüyoruz. Aslında bu film için daha önceden ilk olarak Sean Penn ve daha sonra Mike Newel'in yönetmen olarak isimleri açıklanmıştı ama kısmet değilmiş demek. Gerçi ben "Into the Wild" gibi bir filmden sonra "Sean Penn"i daha çok yönetmen koltuğunda görmek isterdim. 

Robert DeNiro'nun bu film üzerinde 8 yıldır çalıştığı söyleniyor. 8 yıl baya iddialı bir zaman, insan bu kadar uzun sürede (fikir olarak bile olsa) tasarlanan filmlere karşı beklentiyi yükseltmek istiyor ama fragmana bakıldığında bir kaç ayda hazırlanıp bitirilmiş bir yapım gibi duruyor. 

Filmin içinde yıllardan beri sevdiğim fakat oyunculuğunda hafif hafif kusurları olan "Danny DeVito"nun olması olumlu gibi. Bir dönem neredeyse ismi unutulmuştu fakat Hollywood'un bazen böyle eski yıldızları tekrardan dünya standartlarındaki eski şanlarına şöhretlerine geri kavuşturma şansını hep kendi eliyle tepti. Filmin konusuna bakınca DeNiro değilde Devito başrolde de olsa olurmuş gibi geldi. Tabi yapımcıların korkusu olan gişe mevzusu var birde. 


Filmin Türkiye'de gösterim tarihi açıklanmış değil. Hatta filmin Türkiye'de gösterilip gösterilmeyeceği bile belli değil. Fragmandan anlaşılan güzel bir aile filmi, hani tv karşısında tesadüfen çıkıp, konu mevzu bile bilmeden izleyip keyif aldığımız tarzda bir yapım olacakmış gibi duruyor. 

Fragman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder