10 Ocak 2017 Salı

Patriots Day (Kara Gün)


Vizyon tarihi : 10 Şubat 2017 
Yönetmen : Peter Berg
Oyuncular : Mark Wahlberg, John Goodman, Michelle Monaghan, Kevin Bacon
Tür : Dram, Gerilim
Ülke : Abd

Filmin konusu 2013 yılında Boston Maratonunda gerçekleşen bombalı saldırıdan yola çıkarak ilerleyen gerçek hikayeye dayalı bir polisyedir. Boston Komiseri Ed Davis'in bu saldırılardan sonra gelişen sürec üzerine aldığı kararlara ve başlayan terörist avına odaklanacak. filmin tanıtım fragmanı yüksek tempolu bir aksiyon vaad ediyor resmen.


Filmin esinlendiği gerçek olayda maraton koşusunun bitim noktasında, 15 Nisan 2013 tarihinde yerel saatler 14.49'u gösterirken gerçekleşmiş ve 3 kişinin ölümü ve 200'den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanmıştı.


Meraklısına Ekstra Bilgiler


Film "Casey Sherman" ve "Dave Wedge" tarafından yazılan kitap üzerinden esinlenilerek çekilmeye başlandı. 

Mark Wahlberg ve Peter Berg "Lone Survivor (2013)" ve "Deepwater Horizon (2016)" filmlerinden sonra Patriots Day ile 3. kez beraber çalışıyorlar. Bu 3 filminde gerçek hayat hikayelerinden uyarlanıyor olması güzel bir tesadüf. 

Kevin Bacon 2015 te gerçek hayat hikayesine dayanan Black Mass isimli filmde yine FBI'ın Boston'daki saha görevlisini oynamıştı. Bu filmde de aynı karakteri canlandırmaktadır. 

Yine 2017 de vizyona girecek ve Boston Bombalamasıyla alakalı Stronger filmi bulunmaktadır. Bu filmin de başrollerini Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson paylaşıyor. ,

Film hazırlık aşamasında iken "Tommy Saunders" rolü Mark Wahlberg'e teklif edildi fakat aktör başlarda rolü kabul etmedi. Senaryoyu detaylı inceledikten sonra baya hoşuna gitti ve filmde baş rolü onayladı. 

AFI Film Festivalinde gösterimi yapılan bu yapım ayakta alkışlandı. 

Mark Wahlberg'ün rolü kabul etmesindeki en büyük etkenlerden birisi de hikayenin geçtiği semtlerde büyümüş olması. Yani aktör bölgenin yerlisi diyebiliriz. 

Filmin Resmi Sayfaları


Patriots Day Fragman



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder