16 Aralık 2016 Cuma

Assassin's Creed





                             

                                             

     ASSASSIN'S CREED

Assassins creed filminin gösterim tarihi gitgide yaklaşmakta. Film ile alakalı bir kaç fragman yayınladı bile. Tüm bu assassin mevzularına girmeden önce biraz daha geri gidelim ve nedir ne değildir önce buna bir bakalım.

Assassin in türkçe karşılığı tam olarak “suiskatçi”. Creed ise; “inanç”, “meshep”, “iman” , “itikat” ve “öğreti” gibi anlamları var. Yani “suikastçi mezhebi” yada “suikastçi tarikatı” gibi algılamamız yanlış olmaz. Filmin uyarlandığı oyunun konu da buna benzer bir şey işte. En azından odak noktası yada felsefesi mi demek lazım bilemedim, budur.

Bu noktada konuya değinmek gerekiyor ama oyun temalı mı yoksa film temalı mı yazmalı emin değilim. Zira film üzerinden gidiyoruz ama elimizde sadece 2 dakikalık bir fragman mevcut. Sadece bu fragmandan bile yorum yapıp bir şeyler söyleyeceksek bile bence film oyuna baya teşekkür ediyor. Bu senaryo gereği olmasa bile oyunun barındırdığı dinamikler oyunun verdiği manevralardan hareketle fragmandan yeteri kadar anlaşılıyor.



Peki nedir bu olayların başı. Mevzuya nasıl giriyoruz şimdi ona bakalım:

                                


Animus isimli bir makinamız var. Bu bize hatıralarımız yada genetik kodumuz sayesinde geçmişe bir bakış atmamızı sağlıyor. Bu geçmişe bakış sayesinde günümüzdeki rakiplere karşı elimizde sağlam kozlar oluyor. Mesela güçlü, önemli yada tehlikeli diye tanımlayabileceğimiz tarihi eselerin yerlerini öğrenip elegecirebiliyoruz. Bunu yapan aynı zamanda atalarının dövüş tekniklerini de kendinde geliştirebiliyor. Öğreniyor yani.

                  
                              

Film genel olarak ağustos 2015 te Malta, Londra ve İspanya’da çekilmeye başlandı. 21 aralık 2016 da Türkiye’de gösterime girmesi bekleniyor.


                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder